faq

Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen van onze klanten gebundeld. Vind je geen antwoord op jouw vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

In principe bedraagt de leveringstermijn maximum 8 werkdagen vanaf dat wij de betaling en het gewenste logo en/of ontwerp ontvangen. Dit is ook onder voorbehoud van de beschikbaarheid van het textiel. Natuurlijk zijn ook kortere leveringstermijnen mogelijk, neem contact met ons op in geval van een dringende bestelling.

De verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming:
 
Bestellingen webshop:

 

België: € 9,45, excl. btw (gratis vanaf € 500)
Nederland/Frankrijk/Duitsland: € 15, excl. btw (gratis vanaf € 500)
Andere Europese landen: € 25, excl. btw (gratis vanaf € 500)
 
Bestellingen Alfa Shirt:
 
België: € 16, excl. btw (gratis vanaf € 1950)
Andere landen: op aanvraag

Voor bedrukkingen en borduringen geldt een minimum hoeveelheid van 10 stuks per ontwerp. Voor zeefdruk geldt een minimum van 25 stuks per ontwerp.

Wij vragen je om het ontwerp in een vectorieel bestand in aparte lagen en op ware grootte aan te leveren. Wij hebben

een minimumresolutie van 300 dpi nodig. Hoe hoger de resolutie, hoe beter, want de kwaliteit van onze bedrukking hangt af van de aangeleverde resolutie.

Dat is zeker mogelijk! Contacteer ons hiervoor via info@alfashirt.com. In het geval van eigen textiel controleren wij wel altijd vooraf de kwaliteit. Enkel zo kunnen we zeker zijn dat het textiel effectief geschikt is om te laten bedrukken of borduren.

De maximale grootte van een bedrukking bedraagt 420 mm x 297 mm (A3). Wij moeten namelijk steeds rekening houden met een veiligheidsmarge. Wil je graag een grotere bedrukking, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Het is mogelijk om verschillende artikels (bijvoorbeeld verschillende kleuren T-shirts, T-shirts en truien, …) te laten bedrukken of borduren met dezelfde personalisatie. In dit geval wordt de personalisatie beschouwd als één ontwerp. Let wel: indien een ontwerp in 2 verschillende formaten bedrukt of geborduurd moet worden, wordt dit wel beschouwd als 2 verschillende ontwerpen. Wil je hetzelfde ontwerp in verschillende kleuren doorvoeren, dan hoef je enkel een kleurwissel te betalen.

Heb je gekozen om je bestelling te laten leveren, dan vragen we je om het openstaande bedrag over te schrijven bij ontvangst van de factuur. Kom je jouw bestelling zelf afhalen, dan heb je de keuze tussen betalen met Bancontact bij afhaling of betaling vooraf per overschrijving.

Het is absoluut mogelijk om onze modellen op afspraak te komen passen. In onze toonzaal vind je voornamelijk maat medium. Andere pasmaten zijn beschikbaar op aanvraag, gelieve ons de exacte maten en modellen door te geven.

Wij vragen je om een afspraak te maken indien je onze showroom wenst te bezoeken. Zo kunnen we garanderen dat je een aangename paservaring hebt én kunnen we ervoor zorgen dat iemand van ons salesteam je kan begeleiden en eventuele vragen kan beantwoorden. Een afspraak maken kan je hier.

Wij gebruiken milieuvriendelijke verf en we werken zoveel mogelijk met waterdragende inkten en biologisch textiel. Graag meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid? Klik hier voor meer informatie.

Onze grafici staan je graag bij met deskundig advies over je ontwerp. Wij maken dus zelf geen ontwerpen, maar brengen wel kleine wijzigingen aan waar nodig.

Eens de bestelbon ondertekend is, kan je jouw bestelling niet meer annuleren. Daarom is het belangrijk om steeds je ontwerp goed te controleren en alle details met ons af te stemmen. Wil je toch annuleren en zijn we nog niet begonnen met bedrukken en/of borduren, dan rekenen we een administratieve kost en de reeds geleverde prestaties en goederen aan. Indien we wel al begonnen zijn met bedrukken en/of borduren, dan zijn we genoodzaakt om het volledige bedrag aan te rekenen.

Ons textiel wordt altijd voorbehandeld, dit is nodig om de optimale kwaliteit van de opdruk te kunnen garanderen. Het is dan ook belangrijk om je textiel te wassen voor het dragen. Tijdens het wassen verdwijnen eventuele zichtbare resten die achtergebleven zijn na de voorbehandeling. Let wel, het textiel mag pas 48 uur na levering gewassen worden en dit op een maximumtemperatuur van 40 graden of volgens de wasvoorschriften van de fabrikant. Vergeet de kleding niet binnenstebuiten te keren. Steek je textiel nooit in de droogkast, dit heeft een nefast effect op de kwaliteit van de opdruk en van het textiel zelf.

Bestellingen moeten altijd gedaan worden in combinatie met een bedrukking en/of borduring. Het is wel mogelijk om onbedrukt Stanley/Stella textiel te bestellen via onze webshop.

Blijf je graag op de hoogte
van Alfa Shirt nieuwtjes?

Hit the subscribe button!