Duur

zaam

heid

Bij Alfa Shirt dragen we ons steentje bij voor een groene toekomst. Het is onze missie om op een duurzame manier hoogkwalitatieve kleding te bedrukken en te borduren. Bij alles wat we doen, kiezen we resoluut voor de ethische en verantwoorde weg.

From field
to fashion

Wij geloven dat duurzame mode een verschil kan maken in de wereld. Daarom zeggen wij steevast nee tegen fast fashion en streven we naar een ethische en duurzame productie. Dit reflecteert zich ook in de keuze van onze partners. Zo werken wij samen met textielleveranciers zoals Stanley/Stella die dezelfde ecologische waarden nastreven. Enkel zo kunnen wij 100 % duurzame kleding garanderen, from field to fashion.

GOTS

Duurzame mode en GOTS worden vaak in één adem genoemd. Logisch, want GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is een internationaal keurmerk voor biologisch textiel. Het GOTS-label is de strengste certificering out there en garandeert een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie. Wij zijn dan ook enorm trots dat wij sinds 2015 in het bezit zijn van een GOTS-certificaat, dé bekroning van onze eco friendly en duurzame visie.

 

“Let’s change the fashion industry together, one T-shirt at a time!

Our sustainable promise

Wij geloven stellig in het belang van transparantie. Daarom delen we graag met jullie welke stappen wij ondernemen om van Alfa Shirt een zo duurzaam mogelijk bedrijf te maken.

Alfa Shirt streeft naar een zo ecologisch mogelijke productie. Wij gaan dan ook steeds op zoek naar de meest milieuvriendelijke verf én we gebruiken zoveel mogelijk waterdragende inkten. Dit is inkt die geen verdunners bevat, want deze laatste zijn slecht voor het milieu.

Het dak van Alfa Shirt is uitgerust met maar liefst 720 zonnepanelen. Op één jaar tijd kunnen wij zo onze CO₂-uitstoot met bijna 180 ton verminderen.

Wij zuiveren het water dat tijdens het drukproces gebruikt wordt. Dankzij onze professionele waterzuiveringsinstallatie wordt zelfs het kleinste inktdeeltje verwijderd en kunnen we zo het gezuiverde water hergebruiken.

Alfa Shirt recycleert alle plastic. Tweemaal per jaar komt een recyclagebedrijf ons plastic ophalen om in balen te persen. Zo recycleren we jaarlijks 2000 kg plastic.

Alfa Shirt wordt volledig verwarmd aan de hand van een warmtepomp die de warmte uit de lucht haalt. Zo wordt de lucht continu gezuiverd en wordt de warmte gerecupereerd. Onze kantoren en showroom zijn bovendien voorzien van vloerverwarming. Zo kunnen we onze impact op het milieu maximaal beperken.

We hebben een regenwaterreservoir van maar liefst 20.000 liter. Het gewonnen regenwater gebruiken we onder andere om alle bedrijfswc’s door te spoelen.

Bij Alfa Shirt reinigen we onze machines met herbruikbare schoonmaakdoeken van 100 % katoen. Een extern, ecologisch bedrijf wast de inkt en chemische producten uit deze doeken, zodat wij ze kunnen blijven hergebruiken. Zo vermijden we jaarlijks tot 400 kg afval.

Wij doen er alles aan om maximaal te recycleren. Zelfs de kartonnen dozen van onze leveranciers worden hergebruikt.

Ons dak is geïsoleerd met isolatie van 16 cm dik en ook de muren zijn optimaal geïsoleerd. Zo gaat er nauwelijks warmte verloren.

gots logo cmyk 2018